JS Travel Kit - шаблон joomla Новости

Zaton

Vir-től 12km

 

Zaton nyaraló település 15 kilométerre található Zadartól (autóval kb. 20 perc)és 15 kmre Vir szigettől. Elsősorban a príma homokos strandjáról és egy nagy, apartmanos és kempinges üdülőtelepéről (Zaton Holiday Village vagy Resort) ismert a térségben. Az üdülőtelep erdős környezete szép és a strand szuper kisgyermekes családoknak (is).

Az üdülőtelepen vannak éttermek (összesen 5, az egyik inkább kantin jellegű, egy másik pedig pizzéria), szórakozóhelyek, lehet lovagolni, csónakot, mopedet bérelni. vannak medencék is, kitűnő teniszpályák vannak a fenyőerdő ölében van, a pineafenyők kellemes árnyékot nyújtanak a hőség idején.

A strandon és az üdülő falun kívül nincs semmi megemlítésre méltó dolog Zaton-ban.

Zaton strandját Dalmácia legszebb strandjai között szokták emlegetni. 1,5 km hosszú, kavicsos, sziklás, betonos szakaszok váltják egymást a kék zászlós minősítésű strandon. Van egy rövid, sekély, homokos része is. A strandon a fenyvesek természetes árnyékot nyújtanak. Sok aktív nyaralós szolgáltatást kínálnak.

Zatonban van egy népszerű diszkó (Saturnus), ami főszezonban minden éjszaka nyitva van, de szombatonként van a fő buli. Főszezonon kívül, tán szeptember közepétől már csak szombatonként van nyitva. Nagyon laza hely. A helyiek szeretik megviccelni a külföldi fiatalokat.

 

Related items