JS Travel Kit - шаблон joomla Новости
Super User

Super User

Horvátország újonnan felfedezett szigetén,Vir szigeten rengeteg szolgáltatást tudunk biztosítani az ide látogató turistáknak. 

Miért éppen Vir sziget?

 • végig autópálya, Budapesttől akár 6óra alatt leér az ember személyautóval
 • ingyenes híd köti össze a szárazfölddel
 • apartmanjaink többsége maximum 300 méterre fekszik a tengerparttól-strandtól
 • változatos partszakaszok (homokos,kavicsos,sziklás)
 • nagyón jó pozícióba helyezkedik el Észak Dalmát régióban,hisz:
 • közelben van Nin,Zadar,Biograd városok,melyek csodálatos és élvezetes esti sétákat biztosítanak
 • Nemzeti Parkok(Paklenica,Kornati szigetek,Krka vízesés,Plitvicei tavak),mind a környék látnivalóiba tartozik
 • Ninski laguna,a 12 km-es természetes homokos partjaival,közvetlen a híd lábánál kezdődik és egésszen –Nin városik terül el
 • Zaton turista paradicsom is ,csak 12kmre van
 • Buffalo Bill City,az első western falu Horvátországban Vrsi településen,nem messze Virtől

 

Szolgátatások a szigeten:

 • bicikli,motor,jet-ski,csónak,hajó bérlési lehetőség
 • quad, buggy –homokjárgánnyal bebarangolható a sziget természetvédelmi körzete is
 • rengeteg szolgáltatás a központban: vizíaerobik,animátorok,vizilabda versenyek, vetélkedők egész nap biztosítják ,hogy ne teljen unalmassan a nyaralás

 

 

 

 

 

 

 

 Csapatunk mit nyújt önnek?

 • már több mint 20 éve állunk rendelkezésre a nap 24 órájában a kedves vendégeinknek

 

 

magyar személyzet,a nap minden pillanatában, ha kell útbaigazítást nyújt:
 

 • hol érdemes étkezni
   
 • mi az a helyi étel, amit érdemes kiprobalni
   
 • minden vendégnek ingyenes, magyar nyelvű prospektust adunk és el is magyarázzuk melyik partszakaszt érdemes meghódítani
   
 • kirándulás szervezésben is segítünk
   
 • Welcome drink-el várjuk kedves nyaralóinkat
   
 • mindenkit bekísérünk az adott találkozási ponttól a szállásra

 

Szálláson lévő egyéb szolgáltatások:

 

- ingyenes grillezési, bográcsozási és tárcsázási lehetőségek
 

- ingyenes medence használat
 

- ingyenes játszótér
 

- ingyenes parkolási lehetőség
 

- ingyenes wifi
 

- ingyenes prospektus a látnivalókról

 Fontos tudnivalók

 Házirend:

 • A szigeten üdülési díj fizetendő, amelyet a részvételi díj nem tartalmaz. Ennek befizetésében a helyszínen munkatársunk segít Önnek. Az üdülési díj 6 kuna/nap/fő. 12-18 évig 3 kuna/nap/fő ,12 év alatt ingyenes.
 • A részvételi díj tartalmazza a víz, villanyfogyasztást és az előzetes takarítást.

Az apartmant tisztán kapja és a távozáskor köteles azt tisztán átadni.

 • A turnusok szombattól-szombatig illetve vasárnaptól-vasárnapig tartanak.

 Az apartmant du 15-órától lehet elfoglalni és a távozási napon 10 óráig kérjük elhagyni. Érkezéskor kérjük hívja a következő telefonszámot:00-385-91-3527-667 Dorner Boglárka

Az utazás kezdetétől fogva felvehetik kapcsolatot a Vir szigeten tartózkodó munkatársunkkal, aki az utazás kezdetétől a nyaralás végéig mindenben áll rendelkezésükre!

Egyéb infók:

 • Az eurót nem mindenhol fogadják el, ezért érdemes Horvát Kunát váltani. A nagyobb bevásárló helyeken lehet bankkártyával fizetni, illetve a szigeten több helyen is található bankautomata. Ebben az esetben kedvező a kuna váltási árfolyama.
 • A szálláshelyhez a legközelebbi benzinkút 8km-re található Nin városban.
 • A szigeten gyógyszertár, orvosi rendelő, sőt mentőszolgálat is megtalálható.

Útvonal:

Határátkelőhely: Letenye.

Letenye-Zágráb-Karlovac-(Split felé kell menni végig)-Zadar I. leágazónál letérni az autópályáról A táblán Nin várost kell figyelni,de Vir sziget célállomás is végig ki van táblázva.

 

 Vir sziget az észak-dalmáciai fővárostól, Zadartól mindössze 25 km-re helyezkedik el. A szárazfölddel ingyenesen használható híd köti össze. Vir sziget egyedülálló klímájával és rohamosan fejlődő idegenforgalmával évente több tízezer turistát vonz magához. A mediterrán éghajlatot kedvelőknek tökéletes üdülőhely ez a sziget, hiszen a Velebit magas hegyvonulatainak köszönhetően védve van a kontinensről érkező csapadékoktól, így az időjárás szinte egész nyáron napos és meleg, melyet a tenger felől lengedező szellő tesz igazán kellemessé. .

 

 Vir sziget 13km hosszú és legszélesebb pontja 3 km. A szárazfölddel híd köti össze,tehát nem kell a kompra várni illetve arra költeni. Az adriai térségben,a sok negatív reklám ellenére,mely a 2000-es években érte a szigetet,közkedvelt turistaparadicsommá nőtte ki magát. Természetesen ehhez kellettek az infrastrukturális változások,az apartmanok és víz – szennyvíz hálózat kiépítése(mely még folyamatban van,de a sziget 30-40%-ban kiépítésre került)

 

A partszakaszok is az elmúlt években épültek ki európai szintűvé ,főként a központi részen.

Az Északi oldal kissé kopárabb,de szemet gyönyörködtető a Velebit hegyvonulata. Itt többségében aprókavicsos strandok találhatók meg..A déli oldal jóval kiépítettebb és a központ környékén pálmafákkal ékeskedő sétányokkal-partszakaszokkal találkozhatunk. Itt is megtalálható a partokon rengeteg coctailbár-étterem jet-ski hajó bérlési lehetőség és a centrumban lévő bazársor sétány.

Az adria apartman ház a déli oldalon helyezkedik el egy csodálatos várrom és fenyves környezetében, KÖZVETLEN a tengerparton. Az apartman partja aprókavicsos köves,de a várromnál húzódó öböl homokos,tehát ideális mindazoknak, akik a homokos illetve a tisztább kavicsos partot kedvelik. A központ 1,5 kmre található meg az apartmantól,de ez adja meg a csendes érintetlen és nyugodt mi voltját.

 

 A szigeten rengeteg étterem,cocktailbár és élőzenés szórakozóhely van. Lehetőség van,hajókázásra, kirándulásra, motorozásra, sőt búvárkodásra is. Nagyon ideális helyen található Vir sziget ,mert rengeteg kirándulási lehetőség adott a környéken.

Ajánlani tudom Zadar óvárosát,ami mindössze 21kmre van,vagy Krka vízesést,ami 1 órára van a szigettől. Lehetőség van még egész napos hajókázásra is a Kornati szigetek körül.a hegymászóknak szintén kedvezni tudunk a Paklenicai nemzeti parkkal. A nem messze lévő Zrimanj folyó,pedig a Vizi sport kedvelőinek kínál vadvízi evezési lehetőséget,ami szintén egész napos programot biztosít.

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal kollégánkhoz!!!!

 

 

Kornati szigetek: Mintegy 140 lakatlan sziget és sziklazátony alkotta Kornati-szigetvilág a tenger és kőszirtek igazi labirintusa, amely magas sziklafalairól és szokatlan domborzati formációkról ismert. A Kornati-szigetekre érkező utast már első pillantásra megbabonázza a napsütésben hófehéren kiemelkedő karsztvidék és a tenger megnyugtatóan hűvös kékségének ámulatba ejtő összjátéka.A lenyűgöző látványvilág egyik fontos elemei a szigetek nyílt tenger felé néző partszakaszain szinte függőlegesen magasba szökő, csillogóan fehér sziklafalak – melyeket a szigetvilág „koro-náiként” emlegetnek. A vitorlázók egyik leg-kedveltebb célpontja. Több kikötőből - Biograd, Šibenik, Zadar – naponta indulnak kirándulóhajók. A Kornati Nemzeti Park hivatalos bejáratai: Opat és a Proversa. Legnagyobb szigetei: Kornat, Zut, Piskera, Kurba Vela. A kalandozó kirándulóknak érdemes egy túrát tenni a szigetek csúcsain létrehozott kilátókhoz (Metlina, Opat, Vrujsko, Litnji-csúcs, Otočevac), melyek tetejére érve gyönyörű látvány nyílik a nemzeti park teljes területére. A szigeteken az emberi civilizáció több mint egy évezredes nyomai is fellelhetőek: Kornat és Žut szigetek magaslatain barangolva illír korabeli rommaradványokra és kőhalmokra bukkanunk. Kornat-szigeten a bizánci időkből (feltehetőleg a 6. századból) származó Tureta-erődítményhez érdemes felsétálni, mely a maga idejében jelentős védelmi szerepet töltött be a térségben. Telascsican látható még egy természeti jelenség a 33 Cfokos tó - Mir (Béke) sós tó. Az Adriai-tenger középső részében elhelyezkedő nemzeti park összesen nyolcvankilenc kisebb-nagyobb szigetet, szirtet számlál. A park területére belépő minden látogatónak rendelkeznie kell napijeggyel. Belépőjegyek vásárolhatók: az NP “Kornati” - Murter–szigeti központjában, a marinákban, a charter irodákban, az NP Kornatiba belépőjegyeket értékesítő utazási irodáknál, a parkban cirkáló vízi jegyárusítóknál vagy a park területén lévő ( R.Žakan-, Vela Panitula-sziget, a Kornat-szigeti Vruje-öbölben ) árusítók egyikén.

Sibeniktől északra található a hegyek között egy csodás völgyben. A Krka folyó sziklák között folyik és a víz érdekes teraszokat alakított ki. A mészkő lerakódás lépcsőket és csipkealakzatokat hozott létre, melyeken a patak tovazubog. A csodás völgy növényzete és állatvilága is egyedi.

Európa egyik leggazdagabb, legszebb, és legértékesebb természeti területéről van szó, melynek környéke műemlékek szempontjából is értékes. Római- és középkori épületek feltárásai találhatók itt, de az is bizonyított, hogy ezen a területen már az őskorban is éltek emberek. A nemzeti parkot környező hegyeket kolostorok és várromok díszítik.

Megközelítés, árak:
Vir szigettől autópályán is megközelíthető,ami kb 40 percet vesz igénybe,de a Zadari riviéra parton is eljuthatunk a Nemzeti Parkba végig a tengerparti úton (kb1óra 20perc).Sibenik mellett található.A parkban nincs autóforgalom, a látogatókat rendszeres buszjárat viszi le a völgybe. Ha a Skadrin-i bejáratnál parkolunk le, akkor hajóval visznek fel a nagy vízeséshez, ha pedig a Lozovac-i parkolóból indulunk, akkor busszal vagy gyalogosan közelíthetjük meg a vízeséseket.
Árak:Gyermek 50-60kn/fő,  Felnött:80-90 kn/fő

Európa egyik legszebb természeti látványossága egy völgyben terül el, erdős hegyek veszik körül.
A tórendszer legfelsőbbike 600 m magasságban terül el és a medréből kilépő víz 7,2 km távolságot megtéve, számtalan zuhatagon végigvezető izgalmas kalandozás után érkezik meg az alsóbb 150 m-es magasságban fekvő utolsó tóba. A víz szertenyúló ágakkal, 3-50 m magas zuhatagok sorozatán dübörög tovább, és ömlik egyik tó vize a másikba. A Plitvicei-tavak Nemzeti Park tizenhat nagyobb és két kisebb lépcsőzetesen elhelyezkedő tavát 92 vízesés köti össze.

A Plitivcei-tavakat 1949-ben nyilvánították nemzeti parkká, 1979-ben pedig a vidék rákerült az UNESCO természeti világörökségi listájára. Területén több védett állatfaj él: medve, farkas, vidra, erdei fülesbagoly. A park turisztikai terhelése és közel 2000 dolgozó gondoskodott arról, hogy egy attraktív park jöhessen létre és ápolt kiszolgáló létesítmények várják a látogatókat. A Park különleges látnivalói a karsztbarlangok, a Nagy-barlang, a Fekete-barlang és a Tónimfa-barlang.

Velebit hegység déli részén a tenger mentén található a Nemzeti park Paklenica, melynek területe 3617 hektár. Páratlan szépsége, növény- és állatvilágának gazdagsága miatt ezt a területet már 1949-ben Nemzeti Parkká nyilvánították. A hegyen lévő nemzeti park Paklenica, mely a barlangkutatók, a botanikus kert kedvelők, valamint az alpinisták kedvenc úticélja,de bátran ajánljuk kirándulni vágyoknak.A tengerpart közelében található a Paklenicai Nemzeti Park. Velebit hegycsúcsoknál viszonylag kicsi kiterjedésű területe gazdag természeti szépséget ölel fel. Legszebb pontja a két mély szurdok a Velika és a Mala, melyek meredek ereszkedése helyenként 400 méter. A sűrű erdőkkel boritott hegyek, számos barlangok, valamint a tengerre lévő rálátás miatta elsősorban a hegymászóknak ajjáljuk.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis nisl ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis autem vel eum iriure dolor in hendrerit in vulputate velit esse molestie consequat, vel illum dolore eu feugiat nulla facilisis at vero eros et accumsan et iusto odio dignissim