Krka Vízesés

KRKA Nemzeti Park

Sétálgathatunk illetve hajóval is körbejárhatjuk a vízesésekkel tarkított Nemzeti Parkot. Belépő 50kn-tól 92kn-ig

Sibeniktől északra található a hegyek között egy csodás völgyben. A Krka folyó sziklák között folyik és a víz érdekes teraszokat alakított ki. A mészkő lerakódás lépcsőket és csipkealakzatokat hozott létre, melyeken a patak tovazubog. A csodás völgy növényzete és állatvilága is egyedi.
Európa egyik leggazdagabb, legszebb, és legértékesebb természeti területéről van szó, melynek környéke műemlékek szempontjából is értékes. Római- és középkori épületek feltárásai találhatók itt, de az is bizonyított, hogy ezen a területen már az őskorban is éltek emberek. A nemzeti parkot környező hegyeket kolostorok és várromok díszítik.
Megközelítés, árak: Vir szigettől autópályán is megközelíthető,ami kb 40 percet vesz igénybe,de a Zadari riviéra parton is eljuthatunk a Nemzeti Parkba végig a tengerparti úton (kb1óra 20perc).Sibenik mellett található.A parkban nincs autóforgalom, a látogatókat rendszeres buszjárat viszi le a völgybe. Ha a Skadrin-i bejáratnál parkolunk le, akkor hajóval visznek fel a nagy vízeséshez, ha pedig a Lozovac-i parkolóból indulunk, akkor busszal vagy gyalogosan közelíthetjük meg a vízeséseket.