Nin

A helyi látnivalók sorát kezdjük magával Nin óvárosával. Ha itt nyaralunk minden bizonnyal többször is ellátogatunk majd az óvárosban, mert annyira szép, emberközeli és tiszta. Ahogy említettük Nin óvárosa egy 500 méter átmérőjű kis szigeten fekszik. A sziget nagyon lapos, a legmagasabb pontja is alig éri el a tengerszint feletti 4 métert. A óvárosba két XVI. századi kőhíd vezet be. Itt Nin történelmi óvárosában találjuk a világ legkisebb koronázó templomát , a Szent Kereszt templomot. A mini székesegyházon kívül nagyon sok szépen felújított épület, római romok és tiszta, színes utcák várják az idelátogatókat. Nin és a környező települések első számú nyaralási úticél. Magyarországról könnyen megközelíthető ez a régió. Budapesten ráhajtunk az M7-es autópályára, egyenesen haladunk, majd Zadarnál lejövünk az autópályáról. A fennmaradó néhány kilométert pedig jól kitáblázott autóúton levezetjük. Budapest, Nin távolsága: 630 km.

Nin vonzereje az itt található homokos strand :

Nin legnagyobb vonzereje és egyben legnagyobb kincse, hogy mivel egy kiszáradt folyó hordalékára épült, így itt szinte csak homokos part - és gyógyiszap - található. Akár kisgyerekkel, akár nagycsaláddal, vagy csak a párunkkal induljunk el nyaralni, nyugodtan válasszuk Nint. A strandolással nem lesz problémánk illetve nagyon sok látnivaló és hajós program van a környéken.

A történelmi város, Nin található egy kis sziget közepén egy sekély lagúna, és a város Zadar csak 14 km-re.

Története
A terület és Nin is lakott volt, mivel az idő Liburna , míg a római időkben, nőtte ki magát egy jelentős település néven Aenona . Nin biztosan ismert legrégebbi horvát királyi város, és a századok is fontos kikötő az Adrián. Miután a pusztítás 1571. és 1646. volt, amikor szinte teljesen elpusztult és elhagyott, a város, Nin évszázadok lassan helyreáll. Ma mintegy 1700 lakosa van.

Látnivalók :

A látogatók a régi város léphetnek be egyikén keresztül két híd, és a fennmaradt történelmi város kapuja menni városnézés a város falai, és sok értékes kulturális és történelmi emlékek. Így a régészeti gyűjtemény a Nin , többek között kiállításokat, láthatunk egy példányt Prince Višeslava keresztelőkút és két régi horvát hajó "Condura Croatica" (11. század). Látom maradványait egy római templom, a plébánia templom Asela (6.-18.st.), a gótikus kápolna Szent. Marcella, St.. Ambrus (13. század), majd a "legkisebb székesegyház a világon" - pre-romántemplom STS. Cross (9. század), egy bronz szobor, a híres püspök Gergely Nin és egyházi kincstárak , "arany és ezüst a Nina" . Látogatók fog jönni a Nin határozottan érezhető, és az egyik szimbólumok - a jól ismert templom sv. Miklósa 12. század.

Érdekes - látnivalók
Nin gyógyiszap ( iszap ) használják gyógyászati célokra a római idők óta a mai napig. Hatása a gyógyszerek peloids keresztül megnyilvánuló fizikai, mechanikai és kémiai hatás. Terápia végzik, kellemes természeti környezetben, és magában foglalja a fürdő és az úszás a meleg vizet. Több, fűtött napfény, lehetővé teszi a kiterjesztését a terápia és különösen a különböző reumás megbetegedések, elsősorban a különböző törzsek a gerinc és a mellékhatások következtében felmerülő deformáció az izomrendszer, a probléma a női meddőség, valamint a különböző bőrbetegségek. Amellett, hogy számos lehetőség a gondozott strand, vagy sétálni a part mentén, az ügyfél lehetőséget biztosít a szórakozás és szórakoztatás egyik legnagyobb horvát modern diszkó "Saturnus" . Idegenforgalmi Nina tagja a Szövetség a fallal körülvett város (WTFC).