Vir sziget

 Vir sziget az észak-dalmáciai fővárostól, Zadartól mindössze 25 km-re helyezkedik el. A szárazfölddel ingyenesen használható híd köti össze. Vir sziget egyedülálló klímájával és rohamosan fejlődő idegenforgalmával évente több tízezer turistát vonz magához. A mediterrán éghajlatot kedvelőknek tökéletes üdülőhely ez a sziget, hiszen a Velebit magas hegyvonulatainak köszönhetően védve van a kontinensről érkező csapadékoktól, így az időjárás szinte egész nyáron napos és meleg, melyet a tenger felől lengedező szellő tesz igazán kellemessé. .

 

 Vir sziget 13km hosszú és legszélesebb pontja 3 km. A szárazfölddel híd köti össze,tehát nem kell a kompra várni illetve arra költeni. Az adriai térségben,a sok negatív reklám ellenére,mely a 2000-es években érte a szigetet,közkedvelt turistaparadicsommá nőtte ki magát. Természetesen ehhez kellettek az infrastrukturális változások,az apartmanok és víz – szennyvíz hálózat kiépítése(mely még folyamatban van,de a sziget 30-40%-ban kiépítésre került)

 

A partszakaszok is az elmúlt években épültek ki európai szintűvé ,főként a központi részen.

Az Északi oldal kissé kopárabb,de szemet gyönyörködtető a Velebit hegyvonulata. Itt többségében aprókavicsos strandok találhatók meg..A déli oldal jóval kiépítettebb és a központ környékén pálmafákkal ékeskedő sétányokkal-partszakaszokkal találkozhatunk. Itt is megtalálható a partokon rengeteg coctailbár-étterem jet-ski hajó bérlési lehetőség és a centrumban lévő bazársor sétány.

Az adria apartman ház a déli oldalon helyezkedik el egy csodálatos várrom és fenyves környezetében, KÖZVETLEN a tengerparton. Az apartman partja aprókavicsos köves,de a várromnál húzódó öböl homokos,tehát ideális mindazoknak, akik a homokos illetve a tisztább kavicsos partot kedvelik. A központ 1,5 kmre található meg az apartmantól,de ez adja meg a csendes érintetlen és nyugodt mi voltját.

 

 A szigeten rengeteg étterem,cocktailbár és élőzenés szórakozóhely van. Lehetőség van,hajókázásra, kirándulásra, motorozásra, sőt búvárkodásra is. Nagyon ideális helyen található Vir sziget ,mert rengeteg kirándulási lehetőség adott a környéken.

Ajánlani tudom Zadar óvárosát,ami mindössze 21kmre van,vagy Krka vízesést,ami 1 órára van a szigettől. Lehetőség van még egész napos hajókázásra is a Kornati szigetek körül.a hegymászóknak szintén kedvezni tudunk a Paklenicai nemzeti parkkal. A nem messze lévő Zrimanj folyó,pedig a Vizi sport kedvelőinek kínál vadvízi evezési lehetőséget,ami szintén egész napos programot biztosít.

Bővebb tájékoztatásért forduljon bizalommal kollégánkhoz!!!!